RAZOWE ENCHILLADES.(DLA 6 OSÓB)
Wszystkie produkty do nadzienia
zawierają bardzo dużo wartości odżywczych, witamin i mikroelementów, przy tym
jedna porcja nie przekracza 250kalorii, a jest niezwykle sycąca.
TORTILLE:
20DAG MĄKI RAZOWEJ
100ML WODY
SÓL
ŁYŻKA OLIWY Z OLIWEK
100ML WODY
SÓL
ŁYŻKA OLIWY Z OLIWEK
NADZIENIE:
20DAG CZERWONEJ FASOLI
10DAG ZIELONEJ SOCZEWICY
PÓŁ KG PIECZREK
PIERŚ Z INDYK DROBNO POKROJONA LUB ZMIELONA
4 ŚWIEŻE POMIDORY OBRANE ZE SKÓRKI I DROBNO POKROJONE
KIEŁKI SOI
20DAG CZERWONEJ FASOLI
10DAG ZIELONEJ SOCZEWICY
PÓŁ KG PIECZREK
PIERŚ Z INDYK DROBNO POKROJONA LUB ZMIELONA
4 ŚWIEŻE POMIDORY OBRANE ZE SKÓRKI I DROBNO POKROJONE
KIEŁKI SOI
ZIELONA PAPRYKA
DROBNO POKROJONA
ŁYŻECZKA OREGANO
ŁYCZECZKA TYMIANKU
ŁYŻECZKA BAZYLII
ŁYŻECZKA PIEPRZY CAYENNE
CZOSNEK
ŁYŻECZKA OREGANO
ŁYCZECZKA TYMIANKU
ŁYŻECZKA BAZYLII
ŁYŻECZKA PIEPRZY CAYENNE
CZOSNEK
Ciast na tortille zagniatamy i rozwałkowujemy na cienkie okrągłe
placki, które podsmażamy na patelni teflonowej, bez tłuszczu, z jednej i
drugiej strony aż się zazłoci.
Do garnka wrzucamy
wcześniej podsmażone mięso, warzywa, wcześniej namoczoną i ugotowaną fasolę
oraz soczewicę, podsmażone pieczarki, czosnek i przyprawy i dusimy przez ok pół
godziny. Następnie nakładamy nadzienie na tortille i zwijamy w rulon.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz